Vårpaj

Vårpaj med nässlor och kirskål

Pajskal:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
0,75 dl rapsolja
1 kokt potatis
3 msk vatten

Fyllning:
2 dl förvällda nässlor och kirskål i valfria proportioner
3 ägg
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 dl riven ost

Mosa eller mixa ihop pajdegen, tryck ut den i en form och förgrädda på 225 grader i 10 minuter.

2 dl förvällda blad motsvarar ungefär 2 liter färska om man packar dem lite lagom hårt. Förvällningen gör man genom att koka upp lite lättsaltat vatten, lägga i bladen och låta koka 3-10 minuter, tills de är mjuka. Lägg de förvällda bladen i det förgräddade pajskalet.

Vispa ihop äggstanningen. Häll äggstanningen över grönsakerna och strö över osten. Sänk ungnsvärmen till 200 grader och grädda ca 25-30 min.

En stor portion groddar är gott som tillbehör.

image_pdf