Kantarelltoast med getost

Kantarelltoast med bacon och getost

Här har ni en förrätt som heter duga. Vill man inte äta bacon kan man skiva på rödbetor och få ett underbart resultat.

Ingredienser:
6 brödskivor, gärna lite mörkare
smör till stekning av brödet
1 paket tärnad bacon
1 l kantareller
4 vitlöksklyftor
1 ask salladsskott, ca 100 g
3 tomater
salt och peppar

Till servering och garnering:
200 g getost
2 dl matlagningsyoghurt
hackad persilja

Gör så här:

  1. Börja med getostkrämen. Kantskär getosten och rör ihop den med yoghurten. Ställ svalt.
  2. Kantskär brödskivorna och stek dem i smör. Lägg upp dem på tallrikar.
  3. Stek bacontärningarna i en panna, låt rinna av på hushållspapper. Skölj ur pannan. Ansa och rensa svampen. Stek den först i torr panna tills den ”tystnar”. Lägg i en rejäl klick smör tillsammans med fint hackad vitlök, fräs yttrligare 5 minuter.
  4. Tillsätt de stekta bacontärningarna. Rör om och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva tomaterna och fördela skivorna tillsammans med salladen på bröden. Lägg på svampröran och toppa med getostkräm. Strö över rikligt med fint hackad persilja.
image_pdf