Kantarellpizza

Kantarellpizza med chèvre och syrad rödlök

Svamp på pizza är sen gammalt, och här är en variant som smakar ljuvligt och får en fräsch touch av den syrade rödlöken.

Ingredienser:
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
5-6 dl vetemjöl special
1 msk olivolja
1 tsk salt
20 g torkade kantareller eller 1 liter färska
200 g skogschampinjoner
150 gr chèvre

Syrad rödlök:
2 rödlökar
1 dl ättika (12%)
2 dl socker
3 dl vatten
1 lagerblad

Blanda ihop ingredienserna till den syrade rödlöken och lägg i löken. Låt dra en timme.

Fortsätt med pizzadegen. Blanda ut jästen i vattnet, blanda i oljvolja, salt och mjölet lite i taget till en jämn deg. Låt degen jäsa 60 min.

Lägg under tiden kantarellerna i blöt och skiva champinjonerna. Stek svampen mjuk och salta.

Kavla ut degen till en stor eller två pizzor, lägg ut skivad chèvre på pizzanbottnen, strö ut svampen. Grädda i ugnen i ca 10-12 min i 250 grader.

När pizzan är färdig, lägg över den syrade rödlöken.

image_pdf