Portabellochips

Portabellochips

Bjuder jag på dessa i butiken så är portabellon slutsåld på en timme. Där är en slags umami över dessa som är svårslaget i matväg. Ett begär som gör att man vill äta mer och mer. Ett väldigt bra tapastillbehör, att använda till pasta carbonara istället för bacon, eller att toppa valfri sallad med. Och framför allt är dom väldigt enkla att göra, man måste bara passa dom lite!

Ingredienser:
2 portabellosvampar
naturell rapsolja
salt

Sätt ugnen på 180 grader.

Ta av foten på svampen, ta en sked och skrapa ur lamellerna på undersidan av svampen. Skiva svampen tunt och lägg ut de en och en på ett bakplåtspapper. Pensla sedan svampen med rapsoljan, och detta är viktigt, det blir inte samma resultat om man bara ringlar över oljan.

Salta sedan svampen. Här kan man även göra lite olika smakkombinationer tex ta cayennepeppar för lite hetta, rökt paprikapulver för lite rökighet eller lök/vitlökspulver för lite höjd smak.

Sätt in i ugnen i ca 20 min, ta sedan ut och vänd dem. Ha ordentligt koll för plötsligt är dom färdiga, och alla är kanske inte det samtidigt, men då får man bara ta ut dem några i taget. De är färdiga när de är helt ”torra”, de kommer inte torka utanför ugnen, utan man får köra de helt klart i ugnen.

Lycka till!

image_pdf