Om Svensk ekosvamp

Om Svensk Ekosvamp

Svensk Ekosvamp har en lång och stark historia inom svensk svampnäring med sitt ursprung i skånska Torna Hällestad och småländska Hallaryd. Svensk Ekosvamp är ett resultat av sammanslagningen av Solbacka Champinjoner AB och Hällestadsvamp AB.

Hällestadsvamp grundades av Hans och Kristna Persson, de dåtida odlingsbäddarna skapades av hästgödsel från de närliggande gårdarna. 2012 klev sönerna Mathias och David in i företaget och drev utvecklingen vidare.

I småländska Hallaryd tog Eva och Tobbe Lund med sina fem barn över en champinjonodling. Idag arbetar förutom föräldrarna även sonen Niklas, döttrarna Emma och Ida tillsammans övrig personal i odlingen.

”Efterfrågan på svenska ekologiska produkter ökar hela tiden, något vi är väldigt glada över att kunna möta med våra svampar. Vi är idag Sveriges ledande svampföretag och det enda som är 100% ekologiskt”. Mathias Persson.

”I takt med att vi växer är känslan av att vi i grunden är ett familjeföretag viktigt. Vi är ett härligt gäng som arbetar för och med varandra i en prestiglös miljö”. Niklas Lund

Har ni frågor om våra produkter eller vill veta mer om oss, kontakta oss gärna!

Väl mött!