Kantarelltoast med bacon och getost
Här har ni en förrätt som heter duga. Vill man inte äta bacon kan man skiva på rödbetor och få ett underbart resultat.
Ingredienser:
6 brödskivor, gärna lite mörkare
smör till stekning av brödet
1 paket tärnad bacon
1 l kantareller
4 vitlöksklyftor
1 ask salladsskott, ca 100 g
3 tomater
salt och peppar
Till servering och garnering:
200 g getost
2 dl matlagningsyoghurt
hackad persilja
Gör så här:
- Börja med getostkrämen. Kantskär getosten och rör ihop den med yoghurten. Ställ svalt.
- Kantskär brödskivorna och stek dem i smör. Lägg upp dem på tallrikar.
- Stek bacontärningarna i en panna, låt rinna av på hushållspapper. Skölj ur pannan. Ansa och rensa svampen. Stek den först i torr panna tills den ”tystnar”. Lägg i en rejäl klick smör tillsammans med fint hackad vitlök, fräs yttrligare 5 minuter.
- Tillsätt de stekta bacontärningarna. Rör om och smaka av med salt och peppar.
- Skiva tomaterna och fördela skivorna tillsammans med salladen på bröden. Lägg på svampröran och toppa med getostkräm. Strö över rikligt med fint hackad persilja.